Pressemelding – 13/10-15

Pressemelding – 13/10-15

Spennende ny gründerbedrift etablert.

PCU Company AS er nå etablert, et nytt gründerfirma basert på en unik oppfinnelse med målsetning om å bli en betydelig leverandør av personlig digital sikkerhet for alle; deg, meg og alle andre 7,3 milliarder.

Har fått patent på en lettere, sikrere og bedre fremtid i ny systemløsning.

– Vil bli noe for alle

Oppfinnelse som kan gjøre fremtiden både nøkkel-, passord- og kodefri. Nå har oppfinneren fått patent på idéen i 40 land. Vår nye systemløsninger vil bli viktig for en langt enklere og sikrere digital fremtid om den får betydelig utbredelse. Vi ser for oss at dette er noe alle skal ha.

Vi har nylig sikret vår oppfinnelse som kalles Personal Connect Unit, PCU, fortrinn i mange land inkludert USA og Kina.

Harald Marthinussen
Harald Marthinussen viser fram eksempler på mulige PCU design.

Dette er PCU

PCU er en identifikasjonsenhet som bruker biologiske kjennetegn og som sender og kommuniserer med alt fra dørlåser til PCer og nettbank for å nevne noe. Glem passord, nøkler eller koder; du velger selv en metode som gjenkjenner biologiske egenskaper ved deg. Det kan for eksempel være øye-iris, fingeravtrykk, ansiktsfasong eller stemmegjenkjennelse. Samme identifikasjonsmetoder finnes i flere lukkede løsninger som fingeravtrykk og kameragjenkjenning for å åpne Apples iPone 6s, mange Lenovo PCer m. f. PCU skiller seg ut fordi den samler alle åpne biologiske avlesninger i en og samme enhet. Her identifiserer du deg med en unik «make believe» biologisk gjenkjenning og er ikke tilkoblet eller bundet til det som skal åpnes. Man kan for eksempel velge at man skal åpne bildøren med fingre eller åpner ytterdøren hjemme ved hjelp av stemmegjenkjenning. Når du går i nettbanken kan du velge å lese av en tommel og en annen finger i dualpinch istedenfor å taste inn en PIN-kode. Alt dette ved hjelp av din egen PCU.

Stor valgfrihet

Man kan selv velge hva slags metode man skal ha for å få tilgang til ting, og hvor sikkert det skal være. PCU er nemlig delt inn med flere sikkerhetsnivåer; et for mer dagligdags bruk og flere valg for ting som trenger høy eller ekstremt høy sikkerhet. Med tilfeldig valgt dualpinch, NT, multipinch og unik serienummeravlesninger i kombinasjon med sikrede trådløse overføringsverktøy som NFC, ZigBee, IR og Bluetooth, GPS og Proximity-badge kan brukerne i samråd med tilbyderne skape den sikkerheten de ønsker.

Hacker fri

Med arbeidshukommelsen, RAM, som slettes etter hver sesjon og uten lagring av dine biologiske data kan PCU ikke kompromittere deg om den mistes eller blir stjålet. Hver PCU er også personlig og kan ikke misbrukes av andre. Om den stjeles eller mistes kan den ikke misbrukes til å identifisere deg eller dine identiteter. Den kan finneren kun bruke for å registrere tilganger for egen bruk for identifikasjon med egne biologiske data. Dette vil være med på en betydelig nedgang i bruk av skimmere og tyveri av bankkort, og tyveri og forfalsking av pass. Det er ikke mulig å bruke skimmede bankkort eller stjålne pass når man bruker en PCU til å generere dine tilgangskoder. Vi ser for oss at dette er noe alle verdens mennesker bør ha i fremtiden. PCU er en løsning som passer for alle og vil gjøre fremtiden mye enklere og sikrer om den får en betydelig utbredelse.

Alle gode ting er tre og noe stort kan skje

PCU Company er tredje innovasjonsbedrift etablert i rekken av suksessbedrifter av gründeren og oppfinner sivilingeniør Harald Marthinussen. Tidlig på 1980 tallet startet han Emma Micro som raskt ble en betydelig aktør for tilrettelegging av PC for bedriftsbruk i et oppvoksende PC-markedet i Norge. Noen år senere startet han AS Kontorkunnskap, KK88 som raskt ble en betydelig aktør under oppstart av nettverk, almen serverbruk med RAID for god oppe tid og ikke minst innføring av internett med første PC-nettbutikk i Norge. Marthinussen ble i begge bedriftene hedret med årets PC-cup pokal som symboliserte beste aktør hvert år, hele 4 ganger.

PC-cup vinner 1985
Harald Marthinussen mottar IBM PC-cup vinnerpokal i 1985 fra Grete Ingeborg Nykkelmo, VM på 20 km samme år.

Tre og noe stort vil skje

Nå er han i gang med å etablere den første aktør innen personlig digital sikkerhet, med å utvikle en personlig sikkerhetsnøkkel for deg og meg i en verden som snart vil bestå utelukkende av digitale løsninger for alt. Sikker adkomst til egen bolig; bil; hytte; båt; banktjenester; tilgang til sosiale media som Facebook; handel på nett og i butikker; billetter til tog, fly, sportsarrangementer og teater, og smart-pass for adkomst til andre land.

Gründerbedriften PCU Company skal gjennom utvikling av et hundretalls brukerområder, flere runder med test og design og ikke minst en omfattende produktoppbygging, produksjon og markedsføring for å nå sine mål. Målet om å skape en PCU-industri i Norge som skal dominere det internasjonale private sikkerhetsmarkedet basert på PCU. En slik storsatsing krever mange engasjerte ansatte og stort behov for hjelp fra offentlig forskning og støtte i tillegg til betydelig engasjement fra flere store investorer.

Vil gründerselskapet PCU Company kunne skape mange nye norske arbeidsplasser?

Selskapet egner seg for å bli basert i Norge og har mål om å skape en PCU-industri i Norge. Det er ikke første gang oppfinnerens patenter er med på å skape og sikre norske arbeidsplasser. Tidlig på 1970 tallet ble oppfinnelser på avansert datagrafiske løsninger patentert for Harald Marthinussen da han var sjef for teknisk prosjektering på Kongsberg Våpenfabrikk og var aktivt med på å utvikle og sikre at Kongsbergs tegnemaskiner og datagrafiske løsninger ble dominerende og best i verden for skjærebrenning, kartografi og for design i verdens skips- og bilindustri.

Midt i blinken for Norge

Med et betydelig hjemmemarked på PCU-løsninger vil en samlet Norsk PCU-industri kunne dominere sikkerhetsmarkedet verden over, en oppgave som da kan skape mange tusen arbeidsplasser. Med sitt gode navn og rykte er Norge trolig den beste og sikreste leverandør av en sikkerhetsløsninger for bruk i alle verdens regioner. Demokratisk, åpent, og med giverglede og Nobel fredspris.

PCU Company søker samarbeid med både offentlige og private støttespillere.

Med vennlig hilsen
PCU Company AS

Ved ønske om ytterligere informasjon kontakt:
Harald Marthinussen 415 67 664 eller harald@gs.no