Er mobilbetalinger livsfarlige?

Er mobilbetalinger livsfarlige?

Er du klar over hvilke farer som lurer når du bruker mobilen til alt? spør Harald Marthinussen.

asdf

Mobilbetaling er ikke sikkert – ennå, mener oppfinner Harald Marthinussen. Foto: COLOURBOX
Harald Marthinussen Sivilingeniør, PCU Company, Over 50 års erfaring med data og IT.
Stemmer: Penger Innlegg på ABC Nyheter 27.05.2016 kl. 10:05Bakgrunn og faktaMøt Harald MarthinussenMarthinussen er oppfinner og sivilingeniør. Han har vært med på data-, it-, og PC-utviklingen fra den spede begynnelsen på 1960-tallet. Nå er han engasjert i fremtidsrettede PCU-løsninger.
Mobilbruken har eksplodert, Mobilen, den nye PCen, vil stille nye sikkerhetskrav til alt og alle. Og alle mobiler er nødt til å sikres og beskyttes mot innsyn og misbruk.  Analysebyrået Gartners nye statistikk viser en sterk salgsøkning av mobiler. I 2015 ble det solgt hele 1,9 milliarder enheter. Det viser at snart alle, også i de fleste fattige land, har en mobil. Mobiler, bilcomputere og bærbare PC-er, kobles til internett med frittstående IP-adresser som ikker er beskyttet av hjemmets eller arbeidsgivers brannmurer eller sikkerhetsnett. Det skaper en verdensomspennende sikkerhetsrisiko.

Er du klar over farer som lurer når du bruker mobilen til alt?
Mobil åpner dører, gi adgang til tog, museer, dine kontorer, samt underholdningsarrangementer. Du betaler drinker, tar ut penger og betaler privatgjeld med mobiltelefonen. Selv om den ikke er tilstrekkelig sikret. Du sender nemlig fra deg dine ulike personlige ID-er fra din mobil. Med mobilen kan du sende dine digitale nøkler til huset og bilen til hushjelpen eller mekanikeren. Alt som blir lagret i en mobilen eller PC som er koblet til internett, kan også bli stjålet av kriminelle hackere. En dag kan din personlige identitet komme på avveie, sammen med dine biologiske avtrykk som var lagret på iPhone 6s eller Galaxy 6.
Da er du kjørt for godt.