Hva er PCU – og oppfinneren hvem er han?

Fra Morderne Produksjon nr 14-15, av Leslie Henriksen

pdficon_large Last ned artikkelen i PDF

Rocket man ble han kalt i 1981 – oppfinneren av PCU som har vært med på IT-, data-, PADs og Smartphone-brukerutviklingen fra den spede begynnelse, hele 50 år tilbake i tid. Diplomingeniør og gründer Harald Marthinussen er en ettertraktet mann i bransjen.

Alt startet i 1967 da den norske diplomingeniøren, som arbeidet med sin PhD (doctor of philosofy) på Purdue University, Indiana USA, ble hentet av Garrett Airesearch til California for å være med på digitalog computer-aerospaceutvikling for Apollo, X15, C5A, F4, Sub Rock, Boeing SST og 747 mm. – Allerede i 1968 var jeg med på å lage den første microcomputeren med 1000 transistorer på en liten chip for elektroprodusenten Zignetic, forteller Mart – hinussen. – Litt senere var jeg med på å lage verdens første LCD-skjerm.

Fra NASA til Kongsberg Våpenfabrikk

Etter å ha vært med på både å utvikle et dokumentgjenkjenningssystem for Lockheed C5A, kabintrykkontroll og Aukselery Engine Control for Apollo, nedlastingsløsning for NASA sine bilder under månelandingen den 20. juli 1969, og den første ”air data computer med crash recorderen Blacbox” for Garrett Aireseach, ble han tidlig på 1970-tallet hentet hjem til Norge av Kongsberg Våpenfabrikk. – På Kongsberg Våpenfabrikk ble jeg også registrert som norsk patentoppfinner av blant annet avanserte datagrafiske tegningsløsninger, og jeg var med på utvikling av Norges første tegnemaskiner og computere. Senere utviklet jeg sammen med Norsk Data utdanningsløsningen ”skolesatellitter” av Nor 10 datamaskiner, forklarer Marthinussen. Etter å ha startet den første IBM PC-forhandler i Norge, Emma Micro, ble diplomingeniøren gjennom de siste 20 år av forrige århundre aktivt involvert i den norske PC-utviklingen. Tidlig på 1990-tallet startet Marthinussen KK88, som alle – rede den gang var ute med netthandel og internettjenester. – Dette skapte så god vekst at vi i KK88 klarte å vinne PC-cupen som årets beste IBM PCpartner i Norge, og det var ingen ringere enn verdensmester Grete Ingeborg Nykkelmo som overrakte vinnerpokalen, avslutter han stolt.

Dette er PCU

PCU er en biologisk identifikasjonsenhet som sender og kommuniserer med alt fra dørhåndtak til tilgang på PC-en eller nettbanken. En innovativ løsning hvor en liten håndholdt enhet verifiserer dine private opplysninger, enten fra Smart cards eller med direkte avlesning av dine biometriske data, som eksempelvis fingeravtrykk, øye-iris, stemmegjenkjennelse eller ansiktsfasong. PCU-løsningspatent ble så tidlig som i 2012 registret for patentbeskyttelse med patentrettigheter i 40 land, inklusiv i både China og USA. – Glem passord, nøkler eller koder – du velger selv en metode som gjenkjenner dine biologiske egenskaper, forklarer Marthinussen. Han forteller videre at de sam – me identifikasjonsmetodene finnes i flere lukkede løsninger som fingeravtrykk- og kameragjenkjenning for å åpne blant annet Apples iPhone 6s og mange Lenovo PC-enheter. – PCU skiller seg ut fordi den samler alle åpne biologiske avlesninger i en og samme enhet, identifiserer deg med en unik ”make believe” biologisk gjenkjenning, og er ikke tilkoblet eller bundet til det som skal åpnes. Man kan for eksempel velge at man skal åpne bildøren med fingrene, eller åpner ytterytterdøra hjemme ved hjelp av stemmegjenkjenning, utdyper Marthinussen. – Når du går i nettbanken kan du velge å lese av en ”dual pinch” istedenfor å taste inn en PIN-kode, som sikrer deg mot all form for skimming. Alt dette ved hjelp av din egen PCU, avslutter han.

For mer informasjon: Harald Marthinussen, tel: 64 87 36 10, e-post: harald@kk88.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.